Мережа «Громадські ініціативи України» оголошує третій всеукраїнський конкурс «Краща громадська ініціатива України ‘15»

У 2015 році Мережа «Громадські ініціативи України» продовжує підтримувати та поширювати найкращий досвід громадських організацій та ініціативних груп, які працюють в Україні та запрошує до подачі заявок для участі у третьому конкурсі «Краща громадська ініціатива України ‘15».
Метою конкурсу є відзначення, популяризація та поширення інформації серед громадськості України про важливі ініціативи, акції, проекти, які були реалізовані громадськими організаціями та ініціативними групами.

Учасники конкурсу — громадські організації, благодійні фонди, дитячі та молодіжні громадські організації, ініціативні групи громадян, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання.

Цей конкурс покликаний створити майданчик для обміну найкращими ідеями у сферах активізації місцевих громад, вирішення місцевих проблем, створення партнерств між громадою та муніципалітетом/бізнесом, а також запровадження інноваційних методів діяльності в роботі неурядової організації/місцевої громади/ініціативних груп.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму, яка знаходиться в додатку та надіслати її до 20 лютого 2016 року на адресу: [email protected] з поміткою «Краща громадська ініціатива України — 2015».

Всі отримані в рамках конкурсу описи кращих громадських ініціатив будуть опубліковані на сайті мережі «Громадські ініціативи України» — ngonetwork.org.ua. Переможець у кожній з восьми номінацій отримає запрошення взяти участь у всеукраїнському форумі «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад», диплом переможця та цінні подарунки від однієї з організацій, що входить до мережі «Громадські ініціативи України».

Переможці визначатимуться в таких номінаціях:

  • краща ініціатива у сфері екології та охорони навколишнього середовища
  • краща ініціатива у сфері волонтерства
  • краща ініціатива у сфері в сфері захисту та представлення інтересів (адвокасі)
  • краща ініціатива у сфері роботи з дітьми та молоддю
  • краща ініціатива у сфері місцевого розвитку
  • краща ініціатива у сфері роботи з людьми з особливими потребами
  • краща ініціатива у сфері культури
  • краща ініціатива у сфері розвитку благодійності

Критерії вибору переможців:

  • вплив реалізованої ініціативи на місцеву громаду;
  • актуальність проблеми на вирішення якої була спрямована ініціатива;
  • інноваційність та оригінальність;
  • життєздатність та можливості до самофінансування ініціативи;
  • здатність до мультиплікації ініціативи.

Передбачається, що досвід учасників конкурсу буде в подальшому корисним для розробки нових проектів. Партнери та грантери Мережі ГІУ будуть використовувати описані практики як надихаючі приклади для своєї діяльності. Тому ми очікуємо від конкурсантів лаконічності і зрозумілості в описі ініціативи, а також відкритості та готовності до створення партнерств і спільної реалізації проектів.

Визначення переможців:
Конкурсна комісія з визначення переможців конкурсу складатиметься з представників 16-ти громадських організацій, що входять до складу всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України». Рішення конкурсної комісії буде опубліковане на веб-сторінці мережі «Громадські ініціативи України» в березні 2015 року.

З попереднім конкурсом «Краща громадська ініціатива України» та його результатами Ви можете познайомитись на сайті мережі «Громадські ініціативи України» в рубриці «історії успіху ОГС» — ngonetwork.org.ua/blog/uspikh/

***
Додаткова інформація про мережу «Громадські ініціативи України»:

Місія мережі: розбудова громадянського суспільства в Україні на рівні місцевих територіальних громад.

Унікальність
Всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи України» понад вісім років працює на рівні місцевих територіальних громад (у містах, районах у містах, районах, селищах, селах). Протягом цього часу накопичений значний досвід, знання, а також приклади історій успіху, які поступово передаються новим організаціям, що забезпечує сталість результатів роботи мережі.

Географія та партнери
На сьогоднішній день мережа поширює свою діяльність на 16 областей України.

Наші заходи
Щороку мережа «Громадські ініціативи України», а також наші регіональні партнери проводять десятки різноманітних заходів, які спрямовані на розвиток та підтримку громадських ініціатив в Україні, активізації місцевих громад, сприяння процесам децентралізації, та допомога при впровадженні локальних реформ. Круглі столи, тренінги, конкурси малих грантів, навчальні та ознайомчі візити, а також багато іншого. Щорічно учасниками наших заходів є сотні активістів неурядових організацій та ініціативних груп з усієї України.

Важливою складовою діяльності мережі є проведення регіональних та міжрегіональних форумів і ярмарків «Місцеві ініціативи – шлях розвитку місцевих громад України». Вони є надзвичайно важливими для невеликих громадських організацій, які працюють на локальному рівні чи в невеликому населеному пункті, адже це чи не єдине місце, де керівники таких організацій можуть побачити таких же активних і небайдужих людей, але з інших регіонів. Обговорити нові ідеї обмінятись думками і найголовніше набратись впевненості, що активних і небайдужих людей багато і разом вони сила. Ярмарки проводяться щороку з ініціативи організацій, що входять до мережі.

Детальніше про мережу «Громадські ініціативи України» можна дізнатись на офіційному сайті ngonetwork.org.ua/

Аплікаційна форма конкурсу